Cupcake - krémes varázs a Vár alatt

A muffin, vagy ahogy drága Nagymamám nevezte, a mufli, finom. Egy kötekedő ügyfél a munkahelyen, szakadó eső nyár közepén vagy torokfájás: a különböző ízekkel variálható kis kerek találmány mindig jól jön, ha egy falatnyi vigaszra vágyunk.

Na de mi van, ha nagyobb a gond? Szakítás a nagy szerelemmel, egyes matekból vagy hóesés márciusban? Szerencsére az amerikaiak minden eshetőségre felkészültek, és megalkották a cupcake-et, ahol nemcsak az alaptészta összetevői bővíthetőek tetszés szerint, hanem a süti tetején lévő krém (hogy egy kis képzavarral éljek: a hab a tortán) is számos módon megalkotható. A cupcake nyújtotta dupla élvezet pedig gyógyír minden szívre. A kérdés már csak az, hogy hol juthatunk hozzá a legremekebb darabokhoz? 

Ha ezt az édességet receptre is fel lehetne írni, akkor egyértelműen a Batthyány téri vásárcsarnok mögötti, Iskola utcában lévő Cupcake Tortaműhelybenlehetne beváltani. A kávézók, éttermek közvetlen szomszédságában található hely már kis hangulatos utca fronti teraszával is megállásra készteti az arra járót, hát még, ha a látogató betekint az üzlet belsejébe! Rögtön a süteményes pultra nyílik rálátás, ahol sorban állnak egymás mellett katonás rendben a különféle kis krémes szépségek: a ribizlis, a sóskaramellás, a lime-os-málnás, a levendulás-áfonyás, epres-csokis, kókuszos-mangós, tiramisu... és így tovább... nem egy közűlük a belsejében még gyümölcsös, karamelles vagy belga csokis tölteléket is rejt. A krémek vajjal, mascarpone-ből és fehér csokiból készülnek. A mini tortácskák nemcsak a cukrászdában fogyaszthatóak el, hanem mindenféle privát és céges ünnepségre rendelhetőek, vagy csak úgy is, egy igazán csajos dobozkában elvihetőek. Felsorolni is sok lenne, hányféle ízesítés létezik.

Térjünk csak vissza erre a csajos dologra! Lehet, hogy a doboz az, de én fogadni mernék, hogy pasi legyen a talpán, aki például az unicumos-szilvás verziónak ellen tudna állni! Szóval bátran hívhatunk magunkkal férfitársaságot is, garantált, hogy egy zokszó sem fogja elhagyni a száját, sőt lehet, hogy nagyobbcupcakefüggő lesz, mint szíve hölgye! (Ha mégsem lenne az, akkor még mindig választhat a klasszikus, de éppoly finom tortaszeletekből, vagy ihat egy csésze finom olasz Manetti cappuccinót.) Természetesen cukormentesválaszték is van, én ellenben az extra édességbomba endorfinfokozó Snickers cupcaket fogyasztottam el ottjártamkor, mellé tejeskávét és limonádét kértem, és a napsütésben elidőzött fél óra után kívül-belül kis buddhaként távoztam :))

Szeretem ebben a cukrászdában, hogy mind az alapanyagok, mind pedig a kivitelezés terén igényesek,  kerülik a giccset és nagyon szép kiegészítőkkel dolgoznak. Náluk ismerkedtem meg például a Kaska Home-mal: gyönyörű pasztell kerámia tortatálakat és süteménytartókat készítenek, melyek helyben meg is vásárolhatóak. 

Ottjártunkkor megleshettük a rendelésre készülő formatortákatis, melyek egész évben nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen csodás darabok kerülnek ki a tortakészítők kezei közül. Jó látni, hogy a tulajdonos tényleg a szívén viseli a cukrászda sorsát, folyamatosan újít, dekorál, miközben odafigyel arra, hogy mindig a megszokott színvonalú süteményeket tudja felszolgálni. Egy csipetnyi krémes varázs a Vár alatt, kár lenne nem útba ejteni.

A képeket és szöveges tartalmakat  szerzői jog védi! A szövegek idézése, képek felhasználása csak és kizárólag forrás megjelöléséve lehetséges (forrás:www.cupcake.hu • Cupcake Tortaműhely Budapest).