Általános Szerződési Feltételek

Általános szerződési feltételek


Definíciók

A Honlap üzemeltetője:

Cupcake Műhely Kft. (1015 Budapest, Iskola utca 34., adószám: 24734891-2-41, cégjegyzékszám 01-09-179516, vezetve a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán, bankszámlaszám: 11702043-20003696).

Ajánlatkérő:

A Cupcake Műhely Kft. holnapján kiválasztott torta ajánlatkérő lapjának kitöltője.

Árajánlat:

A választott torta melyről az érdeklődő bővebb információkat kér. Az árajánlat semmilyen körülmények között nem minősül megrendelésnek.

Megrendelő:

Cupcake Műhely Kft. –től kapott árajánlat elfogadója, az édesipari termék vevője. Megrendelő az ajánlat írásban visszaigazolt elfogadásával nyilatkozik, hogy lenti ÁSZF-ben feltüntetett feltételeket elfogadja.

Honlap:

Cupcake Műhely Kft. által üzemeltetett http://cupcake.hu elérési cím alatt található weboldal. 

Online bolt:

http://cupcake.hu honlap nem minősül online áruháznak.

Termék(ek):

A Weboldalon található édesipari termékek és szolgáltatások.

Ptk.:

A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény

Kormányrendelet

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet

 

1. A tortákkal kapcsolatos általános információk:

 

1.1. A torták ízesítése

A honlapon megadott listában szereplő ízek tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát a Cupcake Műhely Kft. fenntartja.
Egyszintes torta esetén csak egyféle íz választható, több szintesnél szintenként választható különböző ízesítés. A torta ízének kóstolására egyedi kóstolót nem tudunk biztosítani.

1.2. Allergének
 
Tortáink allergén anyagokat tartalmazhatnak pl: tej (laktóz), tojás, földimogyoró(diófélék), glutént tartalmazó gabona. Kérem minden esetben szíveskedjenek előre jelezni az allergiát. A nem megfelelő tájékoztatásból kialakuló esetleges allergén reakciókért felelősséget nem vállalunk.
A termékben használt ételfesték, esetleges aktivitási és koncentrációs zavarokat idézhet elő gyermekeknél! Fogyasztása 3 éves kor alatt nem ajánlott!

 

1.3. A torták szavatossági ideje:

Cupcake Műhely Kft.. által készített torták a HACCP előírásoknak megfelelő cukrászműhelyben készülnek.
Minőségükért a 
Cupcake Műhely Kft.. abban az esetben vállal felelősséget, ha a torták az alábbi tárolási hőmérsékleteken vannak tartva: 
     +0 és +5 fokos hűtőben való tárolás esetén a rendelés teljesítésének időpontjától számított 48 óráig, 
A tortákat száraz hűtőben szükséges tárolni.
Az ettől eltérő tárolási hőmérséklet esetében a szavatosságért, illetve átvételt követően a szállításból eredő károkért felelősséget nem tudunk vállalni.
 
Termékeinkre a Polgári Törvénykönyvben előírtak szerinti szavatossággal tartozunk. Szavatossági igényt abban az esetben érvényesíthet a vásárló, ha a szolgáltatott áru a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban meghatározott tulajdonságoknak. A megrendelt áru kiszállítását követően az áru romlandó jellege miatt a Vevő nem jogosult a szerződéstől való elállásra, fizetési kötelezettsége fennáll.

 

1.4. A tortadíszekkel kapcsolatos információk:
 
A tortáinkon szereplő díszek, figurák a legtöbb esetben szárított marcipán díszek.

 

Bizonyos tortáinkon a díszítés nem ehető (pl. fapálcika, drót, hungarocell, stb), illetve a díszek legtöbb esetben segédeszközökkel (pl. drót, fapálcika) együtt kerülnek rögzítésre a tortához, vagy a tortán levő másik díszítőelemhez.

 

A torta átadásakor minden esetben felhívjuk a figyelmet a nem ehető részekre, de fontos, hogy a torta felszolgálásakor is fokozottan figyeljen arra, hogy mely részek nem alkalmasak fogyasztásra.
Így ezúton kérjük kedves Megrendelőinket, hogy mind szeletelés, mind fogyasztás közben fordítsanak kellő figyelmet a nem ehető részek, díszek megfelelő eltávolítására. Tortáinkban bizonyos esetekben előfordulhatnak nem ehető anyagok. Erre minden esetben figyelmeztetjük vásárlóinkat.

 

Fentiekre tekintettel kiemelten felhívjuk rá a figyelmet, hogy a tortákat gyermekek, kiskorúak nem szeletelhetik és nem fogyaszthatják szülői felügyelet nélkül!

2. Árajánlat kérés, megrendelés menete

2.1. Árajánlat kérési és rendelési lehetőségek

A jelen honlapon kizárólag árajánlat kérés adható le az erre a célra szolgáló űrlap elküldésével. A rendelési űrlapon megadott adatok pontos kitöltése mind a Megrendelő mind Tortaműhelyünk szempontjából nélkülözhetetlenek a megfelelő ajánlati ár kialakításához.

Árajánlat kérés leadható e-mailben az info@cupcake.hu e-mail címen vagy üzletünk nyitvatartási idejében telefonon: 06303555372, vagy személyesen a Cupcake Tortaműhelyben (1015 Budapest, Iskola utca 34.) 

Tekintettel arra, hogy tortaműhelyünk kizárólag egyedi torták készítésével foglalkozik, a beérkezett ajánlatkérések nem minősülnek megrendelésnek. Holnapunk tartalmaz tájékoztató jellegű fogyasztói árakat, melyektől jogunkban áll eltérni, amennyiben az édesipari termék nem ugyanabban a formában kerül megrendelésre, ahogy a képen szerepel (pl. díszítéssel kiegészül).

2.2. A torta kiválasztása
 
A torta kiválasztásának megkönnyítése érdekében tortáinkat honlapunkon kategóriák szerint csoportosítva találhatja meg.
Weboldalunkon megtalálható fotóink mind saját készítésű tortáinkról készültek. Ezen fotók a Cupcake Műhely Kft.  tulajdonát képezik. Így bármi nemű további felhasználásuk, másolásuk, engedély nélkül történő publikálásuk tilos. A fotók szellemi tulajdon védelme alatt állnak.

 

Vállaljuk egyedi igények, elképzelés alapján un. design-torták elkészítését. Amennyiben e-mail formában eljuttatja nekünk egyedi elképzelését, lehetőségeinktől függően igyekszünk azt legjobb tudásunk szerint elkészíteni.
Felhívnánk azonban a figyelmet arra, hogy tortaműhelyünk arculata és profilja nem teszi lehetővé bármely elképzelés megvalósítását. Az egyedi igények kivitelezésének lehetősége minden esetben egyedi elbírálás tárgyát képezi.
Az egyedi tortákhoz kapcsolódó rendelést minden esetben szükséges előre egyeztetni. Jogunkban áll megítélni, hogy az adott torta illeszkedik-e a cég termékkínálatához kapcsolódó jó hírnevünk fogalmába. Cégünk határozottan visszautasítja többek közt a szexuális tartalmú, stílusában nem felvállalható, továbbá a politikai jellegű megfogalmazást hordozó rendelések felvételét. Ilyen esetben ügyintézőnk a rendelést még a rögzítés előtt visszautasíthatja.

 

2.3. A torta megrendelése, átvétele

 

Tortaműhelyünk fenntartja a jogot az egyedi ármegállapításra bármely megrendelés esetén!

 

Rendelésnek minősül az ajánlatkérést követően a Cupcake Műhely Kft.  által adott árajánlat elfogadása és a rendelési összeg minimum 50%-ának kifizetése.

A rendelési határidő minimum 7 nap, de leterheltségtől függően elképzelhető, hogy bizonyos rendelési napokra nem tudunk több tortarendelést felvenni.

A honlapon keresztül beérkezett árajánlatkérő feldolgozását követően válasz e-mailben tájékoztatjuk a rendeléssel kapcsolatos további lényeges információkról, valamint a fogyasztói árról. Az árajánlat elfogadásával és az előleg kifizetésével válik véglegessé a rendelés.

E-mail útján történő árajánlat kérés esetén árajánlatunkat e-mail levélben küldjük meg a megadott e-mail címre. Az árajánlat elfogadásával és az előleg kifizetésével válik véglegessé a rendelés.

(Ezen esetekben az ajánlat elfogadásával Távol levők között létrejött szerződéskötés történik, melyek szabályozását a a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt szabályozza.)

A személyesen leadott árajánlatkérésre adott árajánlat elfogadása után megrendelő lap kitöltésével és aláírásával, illetve előleg fizetésével válik véglegessé a rendelés.

Kivételesen a telefonon adott árajánlat is minősülhet végleges ajánlattételnek, és előleg fizetésével a rendelés véglegessé válik.

Tájékoztatjuk Megrendelőinket, hogy tortáink minden esetben egyediek, ezért a torták és kiegészítő díszek esetenként kismértékben eltérhetnek a honlapon látott képektől.

Amennyiben nem érkezik válasz a küldött árajánlatra, nem jön létre szerződés, így a megrendelést nem tudjuk véglegesnek tekinteni. Facebookon leadott megrendelést nem áll módunkban felvenni és elfogadottnak tekinteni. Az ajánlat adás nem minősül megrendelésnek, minden esetben vissza kell igazolni annak elfogadását, és előleget kell fizetni.

 

Előleg:
A megrendelés előleg megfizetésével válik véglegessé, melynek minimális mértéke a végösszeg 50 %-a, maximuma a teljes rendelési érték.

Az előleg megfizetése személyesen készpénzben, vagy banki átutalással történhet, ennek egyeztetése személyes megállapodás tárgyát képezi.

 

Kaució:
Az ajánlatkérőnek lehetősége van, a tortaállvány igénybevételére, melyet Tortaműhelyünk meghatározott mennyiségben tud megrendelő rendelkezésére bocsátani. Ennek díja, amennyiben Megrendelő kéri, az árajánlatban megküldésre kerül. Ellenértékét a torta átvételekor számítjuk fel, és az állvány ép és tiszta állapotban történő 3 naptári napon belüli visszajuttatásakor visszafizetésre kerül Megrendelő részére. Amennyiben Tortaműhelyünk úgy ítéli meg, hogy az állvány a használat alatt megrongálódott, vagy nem kerül visszajuttatásra, Megrendelő előzetes beleegyezése alapján a kaucióból levonhatja a kár összegét.

Az ellenérték megfizetése és a torta átvétele:
A ellenérték megfizetése rendezhető a torta és a számla átvételekor készpénzben, illetve előzetes egyeztetés alapján banki átutalással. Előleg fizetés esetén kizárólag a különbözeti összeg megfizetése szükséges. Az előlegről előlegszámla kerül kiállításra, mely a torta végösszegéből levonásra kerül. A torta átvételéhez nem szükséges a megrendelő e-mail levél kinyomtatása, átvételhez elég a megrendelő nevének megadása. Minden megrendelés esetében az előre egyeztetett napon belül megjelölünk egy adott időpontot is, ami a torta legkorábbi átvételi időpontját jelenti. Az átvételi időpont változtatásának jogát fenntartjuk. Tortaműhelyünk kapacitásának függvényében a kiadás időpontjáról a megadott elérhetőségek egyikén (e-mail telefon) Megrendelő részére tájékoztatást küld.

 

Figyelem! A torta házhoz szállítását nem vállaljuk magánszemélyek részére!
 
Az átvétel folyamán megfelelő tájékoztatást adunk a torta szállítási, tárolási tudnivalóiról, valamint a torta szavatosságát illetően is. Az átvétel folyamán tájékoztatjuk a Megrendelőt, hogy a torta mely részei alkalmasak fogyasztásra, mely díszek, díszítések tartalmaznak nem ehető dekorációs elemeket is.

 

2. 4. A rendelés módosítása vagy lemondása

 

Rendelés módosítása
A rendelés e-mailen levélben vagy telefonon módosítható legkésőbb 5 nappal az átvétel időpontját megelőzően. Amíg a visszaigazolás nem érkezik a kért módosítás elfogadásáról addig az nem tekinthető véglegesnek.

Rendelés lemondása
A megrendelés lemondására e-mailben, személyesen vagy telefonon van lehetőség, legkésőbb 5 nappal az átvétel időpontja előtt. Ebben az esetben a rendelést töröljük a rendszerünkből és a fizetett előleg, valamint ha már rendezve lett a torta teljes ellenértéke, az visszajuttatásra kerül megrendelő részére. Amennyiben Megrendelő vásárlási szándékától kevesebb mint 5 napon belül kíván lemondani, tekintettel arra, hogy az általunk készített cukrászati termékek a romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt 29§ d.) bekezdése alapján fogyasztó nem gyakorolhatja az elállás jogát.
 

3. Adatvédelem

Cupcake Műhely Kft.  üzemelteti és kezeli a jelen honlapon keresztül vagy e-mailben/személyesen/telefonon megadott személyes adatokat. Harmadik félnek nem azt semmilyen formában nem adja ki. Visszatérő vásárlóinkra tekintettel az ajánlatkéréskor megadott adatokat maximum 3 évig tároljuk. Az adatokat kérés esetén töröljük. A megrendelés adatait minőségbiztosítási okokból tároljuk.

A tárolt adatokhoz kizárólag a Cupcake Műhely Kft.  tortarendeléssel foglalkozó munkatársai és a szolgáltatás folyamatos üzemeltetésért felelős rendszergazda férhet hozzá.

A kötelező személyes adatok megadása nélkül nem vehető igénybe a tortarendelés szolgáltatásunk. Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás. Személyes adatainak kezeléséről ügyfélszolgálatunkon (06303555372) keresztül bármikor további tájékoztatást kérhet! Ebben az esetben munkatársaink meggyőződnek a kérés jogosságáról (email vagy telefon alapján), és válaszolnak a kérdésekre. Ebben az esetben információt adunk ki a kezelt adatok tartalmáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás ügyfélszolgálatunk felkeresésével kérhető.

4. Felelősség

A honlapunkon található adatok és információk a legnagyobb jó szándékkal és jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Cupcake Műhely Kft. felelősséget nem vállal.

A vásárló a honlapot kizárólag a saját felelősségére használja, így elfogadja, hogy Cupcake Műhely Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. Cupcake Műhely Kft. kizár minden felelősséget az oldal használói által tanúsított magatartásért.

Az Internet globális jellege miatt a vásárló elfogadja, hogy az oldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit figyelembe véve kell neki is eljárnia, mint felhasználó. Amennyiben az oldal használatával összefüggő bármely tevékenység az adott állam joga szerint nem megengedett, annak használatért kizárólag a vásárlót terheli a felelősség.

Amennyiben bárki az oldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Cupcake Műhely Kft. felé. Amennyiben Cupcake Műhely Kft. jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Megrendelő a torta átvételével igazolja, hogy az adott torta megfelelő külalakban, a megrendelt forma és design szerinti minőségben és méretben átvette, valamint tudomásul veszi, hogy a torta ízével kapcsolatban a torta átvételétől számított 12 órán belül, mint Megrendelő, személyesen a tortaműhelyben, nyitvatartási időben, (Vevőszolgálat)  kifogással élhet abban az esetben, ha a megvágott torta minimum 75 %-át, egyeztetés céljára a Cupcake Műhely Kft.- nek magával hozza és bemutatja. Ha tényleges az eltérés a torta íze és a megrendelt íz között, illetve visszahozza a tortát, abban az esetben a vételár 100 %-át megtérítjük. 
 
Hibás teljesítés esetében helytállási kötelezettsége a 
Cupcake Műhely Kft.- nek Megrendelővel szemben csak akkor van, ha nem a kiválasztott ízben került elkészítve a termék.

5. Jogérvényesítési lehetőségek

Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat)
Cupcake Műhely Kft.
1015 Budapest, Iskola utca 34.
Telefon: 06303555372

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek 
A fogyasztóvédelemi törvény alapján fogyasztónak minősülő Vásárlóinkat megillető speciális jogosultságok tekintetében a mindenkor hatályos fogyasztóvédelmi előírások irányadók.
 
Az Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások irányadóak.
 
Egyéb fenti ÁSZF-ben nem szabályozott kérdések esetében a Ptk. rendelkezései az irányadók. Jogorvoslatért felelős területileg illetékes bíróság.
 
Vonatkozó jogszabályok 
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről 4/2009. (I.30.) NFGM-SZMM együttes rendelet a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének szabályairól 17/1999 (II.5.) Kormányrendelet a távollévők között kötött szerződésekről 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról 2013. évi V. törvény törvény a polgári törvénykönyvről 19/2004 FVM-ESzCsM-GKM egyyüttes rendelet 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelt fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes

Jelen ÁSZF-ben foglalt szerződéses feltételek 2016.07.12-től visszavonásig érvényesek